Linkkumylly

Sata vuotta sitten rakensi Taavi talon isänsä perustaman myllyn viereen. Paikka oli ainutlaatuisen kaunis: Sarkavesi edessä, takana Pajulampi, ja lammesta virtasi vuolas Lankkukoski talon ohi järveen. Rinteeseen muotoutui terassipuutarha ja talon takaa alkoivat metsäiset erämaat.

Tänä päivänä voi täällä kävijä nähdä saman ihanan maiseman, kuulla kosken kohinan ja tuntea paikasta henkivän hyväätekevän rauhan.

Paikka on aina ollut avoin matkailijoille. Taavin vaimo Elsa piti pitkään talossa täysihoitolaa. Täältä ovat inspiraatiota hakeneet monet kirjailijat, mm. Unto Seppänen viimeisteli täällä kirjansa ”Evakot”.

Taavin ja Elsan kuoltua oli paikka jo rappeutumassa. Vanha Lankkumylly oli romahtamaisillaan. Siltä ajalta on peräisin paikan toinen nimi ”Linkkumylly”, jonka nyt olemme ottaneet käyttöön.

80-luvulla paikan osti tarmokas matkailuyrittäjä, ja niin alkoi ”Lankkumyllyn Kiewarin” toiminta. Perustettiin uusi myllyrakennus ravintolakäyttöön, taloa uudistettiin ja paikalle rakennettiin vuokrattavia mökkejä sekä elintarvikekioski. Lankkumylly tuli tunnetuksi Mäntyharjulla vilkkaana kesäravintolana monine tapahtumineen ja juhlineen.  

Nyt on alkanut jälleen uusi aika. Ravintolatoiminta on loppunut, mutta jatkamme silti Linkkumyllyssämme matkailuperinteitä monin tavoin.

Linkkumyllyssä arvostetaan luonnon kauneutta ja siellä liikkumista. Hyvää ruokaa ja hauskoja juhlia.  Vuokraamme mökkejä, järjestämme kesänäyttelyitä sekä pidämme kesäkahvilaa. Tervetuloa kauniisen suomalaiseen järvimaisemaan!


print
 
 

© 2012 \\ design: arikoskinen.com